‘hardlopen in al zijn diversiteit’

DCS hardloop trainingen

DCS Hardloop trainingen

Duursport en spierkracht

Tijdens de DCS hardloop-specifieke trainingen richten wij ons vooral op het hardlopen in al zijn diversiteit. Diverse intervalmethodieken, fartleg (vaartspel), uithoudingsvermogen, stabiliteit en kracht (trap- en heuveltraining) zullen hierbij de boventoon voeren.

Hardlopen wordt vaak gezien als pure duursport, maar spierkracht speelt er ook een belangrijke rol in. Krachtoefeningen zijn belangrijk om een goede hardloopvorm te krijgen, blessures te voorkomen en een hardloper te worden die beter in balans is. Wij lopen tijdens de DCS-hardlooptrainingen dus niet alleen duurlopen, maar richten ons ook op diverse krachtoefeningen voor het gehele lichaam.

De hardloop trainingen worden gegeven door een Aalo (Amsterdam academie voor lichamelijke opvoeding) gecertificeerde hardloop trainer.

Hardlopen

Hardlopen

Behaal een hogere snelheid en meer kilometers door je beenkracht op te bouwen. Houd er rekening mee dat twee- tot driemaal je lichaamsgewicht steeds door één been wordt gedragen, wanneer je hardloopt.

Balans

Balans

Corrigeer een verstoorde balans die zich van nature voordoet in het lichaam en verklein daarmee het risico op blessures, zoals verschillen tussen links en rechts, een ongelijke kracht in het buigen en strekken van de knieën en een verstoorde balans in de algehele spierkracht.

Hardloopvorm

Hardloopvorm

Verbeter je algemene hardloopvorm, zodat je efficiënter hardloopt. Wanneer je een marathon loopt, kan het aan de startlijn makkelijk zijn om een goede hardloopvorm te hebben, zolang je nog barst van de energie, maar tegen het einde, wanneer je echt moe bent, dan doet het er pas echt toe!